Coaching

Coaching Rotterdam - Capelle aan den IJssel - Coach Kim

Coaching Rotterdam – Capelle aan den IJssel

In mijn praktijk kun je terecht voor coachingvragen over je persoonlijke ontwikkeling zowel op gebied van je loopbaan (loopbaancoaching) als privé (personal coaching).

Je kunt denken aan coachingvragen zoals:

  • ontbreken van balans tussen werk en privé
  • klachten als stress en burn-out
  • assertief willen zijn
  • je grenzen leren bewaken
  • moeite hebben met het maken van keuzes
  • geen plezier meer ervaren in je werk
  • of misschien wil je gewoon eens in gesprek met een professional over hoe je momenteel in het leven staat

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is voornamelijk belangrijk voor jezelf om te ervaren of je hier op je plek bent met jouw vraag. Tijdens dit gesprek gaan we je hulpvraag bespreken, om zo tot een duidelijke doelstelling te komen, waar je hier aan wilt werken. Aan het einde van dit gesprek geef ik mijn visie over jouw vraag en breng ik een advies uit.

Vanuit mijn achtergrond als Gestalttherapeut werk ik met het doel een bewustwordingsproces op gang te brengen. Dit doe ik door heldere feedback te geven, je een spiegel voor te houden en je ervaringsgerichte oefeningen aan te bieden.

Verder is mijn ervaring dat er soms een verdieping nodig is om te komen tot de oorzaak van je problemen. De verdieping bestaat dan uit stilstaan bij eerder opgedane ervaringen waardoor je je in het hier en nu geblokkeerd kunt voelen. Hier ligt ook de scheidslijn tussen therapie en coaching. Waar coaching zich richt op het behalen van een doel via een vooral praktische weg, ben je in therapie meer bezig met eerdere ervaringen die je in het hier en nu belemmeren.

Ook geef ik huiswerkopdrachten mee om nieuwe inzichten en gedrag in de praktijk toe te passen. De opdrachten zijn altijd gericht op het bereiken van jouw persoonlijke en werkgerelateerde doelen.

Vaak wordt een coachingtraject vergoed door de werkgever. De ervaring leert namelijk dat persoonlijke ontwikkeling preventief kan werken om ziekteverzuim te beperken of te voorkomen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust even contact met mij op.


Kim

Neem contact op