Relatietherapie


Relatietherapie Rotterdam

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de regio Rotterdam?

Wij hebben veel ervaring bij de behandeling van relatieproblemen.

Veel mensen ervaren het als een drempel om in relatietherapie te gaan. Als partners wil je relatieproblemen in eerste instantie onderling oplossen en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Wanneer je er echter samen niet meer uitkomt, dan kan de hulp van een onafhankelijke derde heel zinvol zijn.

Relatietherapie is over het algemeen een vrij kortdurend traject. Na een aantal sessies kan er al veel helder worden. Mensen komen met diverse vraagstukken en problemen.

Je kunt dan denken aan onderwerpen als:

  • We hebben steeds ruzie en weten zelf niet meer waar het eigenlijk over gaat.
  • De relatie is in een sleur beland, hoe komen we hier uit?
  • We denken serieus aan scheiden.
  • Ik ervaar gebrek aan intimiteit.
  • Ik ben verliefd geworden op iemand anders.
  • Houd ik nog wel van mijn partner?

Werkwijze relatietherapie

Tijdens de sessies kijk ik in eerste instantie naar jullie interactie: wat gebeurt er tussen jullie en hoe gaan jullie met elkaar om. Daarbij spelen non-verbale signalen een belangrijke rol. In de relatietherapie is er dus veel aandacht voor de manier waarop jullie met elkaar communiceren.

We richten ons op de vaak destructieve patronen en gewoontes die in jullie relatie ontstaan zijn, zodat jullie deze kunnen herkennen en doorbreken.
Wanneer de oude patronen stoppen, ontstaan er ruimte en aandacht voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op deze manier kan er een gesprek op gang komen waarin jullie beter naar elkaar luisteren en elkaar gaan begrijpen.

Door deze zaken in een veilige setting, in het bijzijn van een therapeut te onderzoeken en uit te spreken kan er (weer) een gevoel van verbondenheid ontstaan.
Naast de sessies in de praktijk geef ik jullie opdrachten voor thuis mee, die erop gericht zijn nieuwe inzichten te verkrijgen en jullie contact te verbeteren.

Willen jullie ook weer verder op weg geholpen worden, maak dan een afspraak voor een eerste gesprek. Hierin bespreken we jullie hulpvraag en daar geef ik mijn visie en advies hierover. Daarna kunnen jullie besluiten om vervolgafspraken te maken.

Therapie Rotterdam

Rotterdam Hillegersberg-Zuid
✔ Individuele therapie
✔ Relatietherapie

Je kunt in mijn praktijk terecht met individuele, relatie en coaching hulpvragen.

Contact met Kim >>

relatietherapie-rotterdam

Rotterdam-Zuid
✔ Individuele therapie
✔ Relatietherapie

Als relatietherapeut en relatiecoach werk ik in mijn praktijk voornamelijk met koppels en individuen die weer een fijne relatie willen.

Contact met Lies >>